Får starte med å ønske dere et godt nytt år! Vi skriver 2017, endelig!
Nå er jula pakka bort i kassene og juletreet ligger dryssende på verandaen. Vinden røsker i huset mens regnet vasker bort gårsdagens snø. Skiene til Marco står i giv akt, han rakk ikke å spenne dem på seg denne gangen heller...
Stormen Urd har blåst over, og nå lurer jeg på om det er på tide å døpe vinden her ute for noe på V. For vi følger da alfabetet?
Det går mot lysere tider, både på ene og andre måten. Våren kommer visstnok seint på grunn av sein påske, men vi får nå se på det! Vi er også flere som ser fram mot vår og sommer. Forberedelser til Vestlandet og et høstsalg på boligen Casa Loca.
Syns dere det er tidlig å snakke om vår? Og sommer? Vel, størstebror i Undredal og jeg tok faktisk julebakst i romjula, så alt til sin tid!
Vi har kanskje samme tanken om å videreføre de gamle oppskriftene og tradisjonene, men fakta er at arveoppskriftene er vanskelige å få til. En kopp av ditt og en klype av datt. Til "passe deig". Passe deig? Hvem sin kopp? Og hvor stor i klypa må man være?
Nei, jeg prøvde i fjor(2015) og det blei ikke bra. Litt tid på velvalgte sider på internettet ga oss en fin oppskrift på Sunnmørslefser. Inkludert bilder på hvordan man rører en deig, bretter, og legger på fat! Altså... det er grenser for hvor ferske bakere vi er?
Uansett, bakst blei det, og siden vi var så godt i gang lagde vi en porsjon til. Baketid fra 10.00-17.30, skjønner godt at lefser er dyre å kjøpe!
Jeg håper bror min blir værende vestpå, for det var hyggelig å bake i lag mens ungene lekte eksemplarisk. Hva syns dere om "Bakketoppen Bakeri"? Med nært samarbeid med Bellas Bakeri.
God helg!
Nå er jula pakka bort i kassene og juletreet ligger dryssende på verandaen. Vinden røsker i huset mens regnet vasker bort gårsdagens snø. Skiene til Marco står i giv akt, han rakk ikke å spenne dem på seg denne gangen heller...
Stormen Urd har blåst over, og nå lurer jeg på om det er på tide å døpe vinden her ute for noe på V. For vi følger da alfabetet?
Det går mot lysere tider, både på ene og andre måten. Våren kommer visstnok seint på grunn av sein påske, men vi får nå se på det! Vi er også flere som ser fram mot vår og sommer. Forberedelser til Vestlandet og et høstsalg på boligen Casa Loca.
Syns dere det er tidlig å snakke om vår? Og sommer? Vel, størstebror i Undredal og jeg tok faktisk julebakst i romjula, så alt til sin tid!
Vi har kanskje samme tanken om å videreføre de gamle oppskriftene og tradisjonene, men fakta er at arveoppskriftene er vanskelige å få til. En kopp av ditt og en klype av datt. Til "passe deig". Passe deig? Hvem sin kopp? Og hvor stor i klypa må man være?
Nei, jeg prøvde i fjor(2015) og det blei ikke bra. Litt tid på velvalgte sider på internettet ga oss en fin oppskrift på Sunnmørslefser. Inkludert bilder på hvordan man rører en deig, bretter, og legger på fat! Altså... det er grenser for hvor ferske bakere vi er?
Uansett, bakst blei det, og siden vi var så godt i gang lagde vi en porsjon til. Baketid fra 10.00-17.30, skjønner godt at lefser er dyre å kjøpe!
Jeg håper bror min blir værende vestpå, for det var hyggelig å bake i lag mens ungene lekte eksemplarisk. Hva syns dere om "Bakketoppen Bakeri"? Med nært samarbeid med Bellas Bakeri.
God helg!
Kommentarer
Legg inn en kommentar