Uten mat og drikke duger ingen. Derfor bruker jeg dagene jeg ikke jobber til å lage mat "fra bånn av", noe som føles og smaker godt!
Dagens produksjon kan du lese om her.
Det fins mange oppskrifter på knekkebrød, men denne funka fint.
200g solsikkefrø
60g linfrø
100 g sesamfrø
litt salt om ønskelig
tørka rosmarin
2 ss fiberhusk
Brukte varmluftovn på 160 grader i nesten en time.
Bakte dem halvveis ut i tiden før jeg kutta dem opp i passe biter med pizzaruller.
Nok til to stekeplater!
Kjøl ned før de kan knekkes opp og puttes i en tett boks. Eller spises med en gang!
Ønsket ant cherrytomater
Olivenolje
2 ss timian
2 fedd hvitløk
Salt og pepper
Del tomatene i to, vend dem i litt olje, timian og hvitløk.
Legges på bakepapir, strø salt og pepper på. Inn i ovn på 120 grader i minst en time.
Kjøl det ned og legg på reint glass. Fyll på med olivenolje.
Oppbevares i kjøleskapet, opp til 2 uker.
Det dufter veldig godt fra oven nå, så det må jo bare bli godt!
Den er enkel å lage, fordi ferdig karripasta røres inn med kokosmelk. Kan fort bli kruttsterk, men det skal gjerne svi litt i trommehinna!
Vi bruker:
Karripasta fra thaibutikk e.l. Rød type.
3 bokser med hakka tomat
2-3 bokser kokosmelk
1 broccoli
3 gule løk
7 poteter
Ønsket mengde kyllingklubber eller filet
Skjær opp, kok til poteter er myke og kyllingen gjennomkokt. Tilsett broccoli når det nærmer seg ferdig, slik at den ikke blir gul og ihjelkokt.
Nytes bar, med ris eller potetstappe! Sistnevnte er faktisk godt for å slukke den verste flamma....
Går du på en smell, drikk melk eller ta litt yoghurt.
Lykke til, nå blei jeg sulten!
Dagens produksjon kan du lese om her.
Knekkebrød av frø
Endelig fått handla inn fiberhusk, det naturlige middelet som skal binde frøene sammen til et helt knekkebrød. Fant det på Voss hos Meny, det kosta vel 60,- for posen på 100 g. Skal være drøy, kun 2 ss i oppskriften.Det fins mange oppskrifter på knekkebrød, men denne funka fint.
200g solsikkefrø
60g linfrø
100 g sesamfrø
litt salt om ønskelig
tørka rosmarin
2 ss fiberhusk
Brukte varmluftovn på 160 grader i nesten en time.
Bakte dem halvveis ut i tiden før jeg kutta dem opp i passe biter med pizzaruller.
Nok til to stekeplater!
Kjøl ned før de kan knekkes opp og puttes i en tett boks. Eller spises med en gang!
"Soltørka" tomater
Har savna det lille ekstra i salaten og ved sia maten til tider. Da Coop sitt gratisblad viser at tomater kan tørkes fint i ovn, så må jeg prøve det ut!Ønsket ant cherrytomater
Olivenolje
2 ss timian
2 fedd hvitløk
Salt og pepper
Del tomatene i to, vend dem i litt olje, timian og hvitløk.
Legges på bakepapir, strø salt og pepper på. Inn i ovn på 120 grader i minst en time.
Kjøl det ned og legg på reint glass. Fyll på med olivenolje.
Oppbevares i kjøleskapet, opp til 2 uker.
Det dufter veldig godt fra oven nå, så det må jo bare bli godt!
Rød karri med kylling
Dette er egentlig mammas greie, men av og til må vi bare ha en gryte med denne gode karrien!Den er enkel å lage, fordi ferdig karripasta røres inn med kokosmelk. Kan fort bli kruttsterk, men det skal gjerne svi litt i trommehinna!
Vi bruker:
Karripasta fra thaibutikk e.l. Rød type.
3 bokser med hakka tomat
2-3 bokser kokosmelk
1 broccoli
3 gule løk
7 poteter
Ønsket mengde kyllingklubber eller filet
Skjær opp, kok til poteter er myke og kyllingen gjennomkokt. Tilsett broccoli når det nærmer seg ferdig, slik at den ikke blir gul og ihjelkokt.
Nytes bar, med ris eller potetstappe! Sistnevnte er faktisk godt for å slukke den verste flamma....
Går du på en smell, drikk melk eller ta litt yoghurt.
Lykke til, nå blei jeg sulten!
Vanlige ingredienser, brennende resultat! |
Kommentarer
Legg inn en kommentar