Vi bruker ganske mye tid på kjøkkenet i løpet av uka, og veldig mange lider av tidsklemme. Er det "èn-Toro-tre" som redder deg dag etter dag? Eller microen som varmer opp Fjordlandet?
Been there, done that.
Med planlegging og hamstring av matvarer med lang holdbarhet kommer du langt. Nå er vi så heldige å ha en god del kjøttdeig av rein i frysern og noen gode stykker biff. Mais, mel, hakka tomater på boks, ris, poteter, frosne grønnsaker og grønnsaker fra søsters hage samt grønt på verandaen gir mye godt grunnlag for hverdagsmat og helgemat.
Idag lager jeg rognebærgelé og lager ferdig middag til jentene kommer fra skolen. Blåbær og tyttebær som vi plukka i skauen i går er rensa og fryst, det gikk unna på få minutter siden det ikke var mer enn et par håndfuller!
Rognebærgelé har jeg aldri laga før, men nå står det og koker i lag med litt eple for å få en god smak. Safta siles av og kokes opp med sukker. Kokinga av selve geléen må jeg ta i morgen.
Middagen i dag er vel typisk mandagsmat, kjapp og enkel å slurpe i seg i farta! Freser løk og hvitløk. Steker kjøttdeig, lar terninger av grønn squash trekke til seg smaken. Koker opp tomater fra boks og tilsetter buljong. Litt sukker, salt og pepper. Lar det koke til det ser "ferdig" ut, dropper å stavmixe det siden jeg har hvit t-skjorte idag :D En smakstest er grei å ta.
Koke spaghetti kan de gjøre selv! Hiver på grovhakka basilikum fra verandakrukka. Tadaaa!
Kan faktisk smake hva middagen er laget av, og jeg er trygg på hva både jeg og barna får i oss. Det skal ikke så mye til, trenger ikke å være Hellstrøm for å svinge sleiva!
Og husk, det kan ikke gå så veldig gæernt. Enten blir det noe godt, ellers så smaker det vondt.
Lykke til med rein og god mat!
Been there, done that.
Med planlegging og hamstring av matvarer med lang holdbarhet kommer du langt. Nå er vi så heldige å ha en god del kjøttdeig av rein i frysern og noen gode stykker biff. Mais, mel, hakka tomater på boks, ris, poteter, frosne grønnsaker og grønnsaker fra søsters hage samt grønt på verandaen gir mye godt grunnlag for hverdagsmat og helgemat.
Idag lager jeg rognebærgelé og lager ferdig middag til jentene kommer fra skolen. Blåbær og tyttebær som vi plukka i skauen i går er rensa og fryst, det gikk unna på få minutter siden det ikke var mer enn et par håndfuller!
Rognebærgelé har jeg aldri laga før, men nå står det og koker i lag med litt eple for å få en god smak. Safta siles av og kokes opp med sukker. Kokinga av selve geléen må jeg ta i morgen.
Middagen i dag er vel typisk mandagsmat, kjapp og enkel å slurpe i seg i farta! Freser løk og hvitløk. Steker kjøttdeig, lar terninger av grønn squash trekke til seg smaken. Koker opp tomater fra boks og tilsetter buljong. Litt sukker, salt og pepper. Lar det koke til det ser "ferdig" ut, dropper å stavmixe det siden jeg har hvit t-skjorte idag :D En smakstest er grei å ta.
Koke spaghetti kan de gjøre selv! Hiver på grovhakka basilikum fra verandakrukka. Tadaaa!
Kan faktisk smake hva middagen er laget av, og jeg er trygg på hva både jeg og barna får i oss. Det skal ikke så mye til, trenger ikke å være Hellstrøm for å svinge sleiva!
Og husk, det kan ikke gå så veldig gæernt. Enten blir det noe godt, ellers så smaker det vondt.
Lykke til med rein og god mat!
Kommentarer
Legg inn en kommentar